Около 6 минути е продължило бавенето на регистратурата на жената, която почина в спешното отделение на Враца в чакане да бъдат обработени документите ѝ. Това показва първоначалната проверка на РЗИ-Враца.

„В клипа ме шокира това, че за пациентката в безпомощно състояние не се предприеха незабавни реанимационни действия“, каза в ефира на bTV д-р Орлин Димитров, директор на РЗИ-Враца.

По думите му правилата навсякъде са еднакви. Първото, което трябва да се направи, е веднага лекарският екип да окаже помощ на жената, която е била в неадекватно състояние.

„По неофициална информация около 6 минути е било бавенето пред регистратурата на спешното приемно отделение“, каза д-р Димитров.

След като е била приета, лекарите са работили 40 минути по реанимационна дейности. След шестата минута веднага е била интубирана.

„Опитали са всичко, но за съжаление е настъпил фаталният край“, каза още директорът на РЗИ-Враца.

Според него става въпрос за инцидент, който трябва да бъде внимателно разследван.

„Пуснати са проверки за изясняване на случая и от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, и от РЗИ. Не искам да говоря предварително, нека да стъпим на някаква база и да имаме някакви конкретни данни за самия случай“, заяви д-р Димитров.