Снощи митингът беше огромен, независимо от опитите да бъде дискредитиран, хората казват: „Така не може“, коментира в предаването „Тази сутрин“ Румен Петков.

Според бившия вътрешен министър на протеста има провокации и от тях печели само Бойко Борисов.

Ерозията в митинга може да дойде по няколко начина, отбеляза Румен Петков. Според него единият от тях е чрез пращане на провокатори, вторият начин е разделянето на хората на митинга, а третият – опитът да бъде яхнат протеста политически. 

„Аз ходя почти всяка вечер и стоя отстрани, защото мисля, че не е прилично хора с моята биография да се бутат отпред – хора минали през правителства, през няколко парламента. Трябва да има някаква мярка. Аз ходя като човек, който е убеден, че това уродливо правителство трябва да бъде отстранено“, отбеляза Румен Петков. Той обяви, че партия АБВ ще участва в изборите, но той няма да е кандидат за нищо. 

Срокът на разговорите между президент и премиер отмина, заяви още Румен Петков. Според него, ако президентът осъществи разговори с Борисов, ще легитимира корупцията. „Диалог с ГЕРБ – да, с Борисов – не“, отбеляза още Петков.

„От момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче номер едно, ако президентът Радев осъществи какъвто и да е разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа – корупцията“, каза Румен Петков. 

Според него един от мотивите за оставката на главния прокурор Иван Гешев е, че не възложи проверка за снимките с шкафчето. Шкафчето е факт и при разговор това се легитимира, смята още Румен Петков.