Дълги години "Дързост и красота" е сред любимите сериали на българите, а един от най-запонящите се образи в него беше този на Рич Форестър. Актьорът Рон Мос, изиграл чаровния дизайнер, отново е на кратко посещение в България, като с него ни среща Петя Дикова.

Какво помните от първото си посещение?

Помня чудесните си приятели, красивата ви страна, домакините ни бяха много гостоприемни и ни показаха много приятни места в София. Запазих чудесни спомени.

Помните ли храната?

И страхотна храна, да. Със съпругата ми си говорехме, че нямаме търпение да опитаме месата и зеленчуците във вашата кухня - нетипични са и много различни.

През тези 25 години понякога имал ли сте чувството, че трябва да спасите Рон - от славата, вниманието или свръхнатоварването?

Да, винаги има моменти, в които ти трябва повече тишина и покой. Със сигурност не е било само плавно плаване. Не са били само щастливи и усмихнати дни. Понякога беше дяволски трудно. Баща ми почина, докато бях на работа и снимахме. И избрах да продължа, вместо да спра снимките и да объркам работата на 200 души, защото съм тъжен. Не, за мен беше по-добре да продължа. Много неща се случиха. Но никога - и това е нещо, което повечето хора не знаят - никога не съм пропускал и един работен ден. Нито един ден за 25 години! Заради настинка или грип, или каквото и да било! Гордея се с това. За мен беше като мисия!

Сега Рон Мос е режисьор и продуцент в първият си филм "Изненадващо пътуване", който излиза скоро.

Чувствам се чудесно. Това е път, по който искат да тръгна от доста дълго време, но нямах възможност заради шоуто. Времето, което отнема сериал като този, е огромно. Филмът много се доближава да това, което искам да правя сега - да съчетавам музиката и снимане на филми. Получава се чудесно. Все още правя онова, което обичам и не бих могъл да бъда по-благословен.

Поканен сте в София да връчите награда за красота и фризьорство.

Това събитие го организира Елена Кристиано и за нас е чест, че сме част от него.

Цялото интервю с Рон Мос гледайте в предаването "Тази неделя".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!