Световната звезда и емблема на сериала "Дързост и красота" - Рон Мос, ще изнесе първия си концерт в България. Актьорът, продуцент и музикант ще може да гледаме на 2 септември в Античния театър в Пловдив, където ще свири и пее заедно с Мария Елена Инфантино.

Истина ли е, че Рон Мос решава да станете музикант, след като гледа  "Бийтълс" по телевизията? Ето какво споделя самият той пред Диана Любенова в предаването "Тази събота и неделя".

"Те бяха толкова невероятни, нови, модерни… Аз съм израснал с класическа музика, джаз, фолклорна музика, а рокендролът ме грабна и исках да бъда Ринго - просто исках да бъда Ринго! Направих си сам барабани от кутии, картонени кашони. Бях на 11-годишна възраст, а вече си бях направил барабани. И така родителите ми, а те бяха прекрасни, виждайки колко съм въодушевен, ми купиха комплект истински барабани", спомня си Мос.

"Свирих доста време в Лос Анджелис и околностите - в клубове, където допускаха деца като мен да свирят по партита. След това започнах да свиря и на китара, на бас китара. Научих бас китарата, защото исках и да пея, а с барабаните не беше много удачно. А и в групата имаха нужда от човек, който да свири на бас китара - и така започна всичко, животът ми стана изцяло музика", допълва той.

След това Рон Мос формира групата "Плеър" и започват да обикалят по турнета с Ерик Клаптън, Хартс, Литъл Ривър Бенд, Джинго Валиели…

"Беше невероятно, истинско изживяване, да може първо да обикаляш на турнета с по 25 000 души пред теб всяка вечер. А Ерик - очевидно той има толкова много публика, той може да събере тази аудитория. Ние подгрявахме, но още тогава имахме песен на първо място в класациите на Щатите - "Baby Come Back", тя ни отвори пътят към голямата сцена в началото на успеха ни като рокендрол група. Всъщност ние доста време бяхме свирили, за да достигнем до този етап, но изглеждаше сякаш сме нова група. Но нали изживяването не винаги е така както сме си го представяли?", каза Рос.

Как актьорът получава емблематичната си роля в сериала "Дързост и красота"?

"Ами получих ролята по стандартния начин - на кастинг. Тогава нямах дори костюм за кастинга - взех костюм на заем, който ми беше три размера по–малък отколкото трябваше, но някой ми каза че трябва да изглеждам като братята Брукс. Обадих се на приятел и казах: Извинявай, но какво е костюм като на братята Брукс, този човек е модна икона, а аз нищо не разбирам от мода, нищо", спомня си Рос.

"Но влизам, виждам подредени хора, които ми се усмихват толкова широко и два-три пъти се явих на кастинг и ми казаха: Ролята е твоя. И всъщност разбрах от Лий Бел, която беше един от създателите на сериала, че в момента, в който съм влязъл и минал през вратата, те са разбрали, че съм техният Рич. Много се радваха, че са ме намерили, аз бях много радостен, че прекарах времето, толкова години с тях - 25 години", допълва той.

Рон Мос решава да напусне сериала след 25 години, но в последния му снимачен ден се случва нещо необичайно...

"Това е много интересна история, много духовно изживаване, ако мога така да го нарека. Няколко седмици преди това взех решение, че ще напусна, трябваше да взема решение, с жена ми претърпяхме инцидент, който промени изцяло нещата за мен", каза той.

Вижте какво още сподели Рон Мос във видеото горе.