От рано сутринта се образува дълга колона от коли, преминаващи през тунела. Според живущите и работещи в района на столичния квартал „Люлин“ ремонтът ще затрудни трафика.

Част от шофьорите критикуват създадената организация на движение. Според тях срокът за ремонта е твърде дълъг и поискаха оставката на Йорданка Фандъкова.

Задръстване се образува и на съседните улици в близост до кръстовището преди тунела. Повечето от тях не изчакваха зелената светлина на светофара, за да преминат.

А от Столичната община поясняват, че има поставени указателни табели, които предупреждават за ремонтните дейности. „Практиката показва, че първите два три дни след въвеждането на така по-тежка организация на движението, шофьорите тогава започват да търсят алтернативен маршрут. Повече от 30 години не е извършван ремонт на тунела, изключително належащ е“, обясни инж. Ангел Джоргов.

Пълно затваряне на тунела може да се наложи при изграждането на новата облицовка на тавана на тунела, допълват от Столичната община. По график се очаква трамвайното трасе да се възстанови през есента, а ремонтът да приключи до средата на февруари.