Улица в мездренското село Лютидол е ремонтирана донякъде, и то в по-запазения си участък. За проблема алармираха жители на селото, които вече пет години чакат проектът да бъде продължен, но без успех.  

Улица „Любен Каравелов” в Лютидол е дълга едва 750 метра. През 2014 г. година жителите ѝ дочакали нов ремонт. Строителите преасфалтирали едва 200 метра от общо 750.

Хората от горния край на улицата обаче „пили по една студена вода”.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние живеем в XXI век, газим кал, не може да излезем, чупим си колите и никой не обръща внимание. В  дъждовно време или когато се топи снегът, се образуват  две големи локви, които въобще не може да се преминат”, каза Веса Маринова от селото.

„Лек автомобил през зимата трябва да го носиш, както има една дума, на рамо. Недопустимо е Европа да дава пари и да има средства, а ние да ходим по тоя чакълък, и пеш не може да се ходи”, заяви и Любомир Мишовски.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-големият парадокс е, че вместо по-износения участък преди пет години бил асфалтиран запазеният.

Не е укрепено и отключило се от наводненията свлачище. „Като пропадне свлачището и пътят пропадне, нито може линейка да мине, нито пожарна”, посочи Нинова Мишовска.

И тази година продължаването на улицата фигурира в искането на селския кмет до общината. От там отговарят, че пари няма, но и да има, ще се работи по списъка, приет на общоселско събрание. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!