Реми Тоин е един от любимците на публиката и финалист в предаването „България търси талант“ получи българско гражданство, след като дълги години беше гражданин на нито една държава. 

Преди 25 години в столичната болница „Шейново“ една нигерийка дава живот на момченце и напуска страната. Така започва историята на Реми. Израства в институция, а преди да навърши пълнолетие намира приемна майка – Мария Благоева.

Но не може да стане българин – според закона трябва да се откаже от нигерийското си гражданство. Той няма такова, защото не може да го докаже – няма никаква връзка с родителите си.

Реми завършва елитно училище, което му предлага стипендия, за да продължи образованието си в САЩ. Без документи обаче той дори не може да напусне България. И така доскоро

Реми вече има лична карта и международен паспорт на български гражданин.

След навършване на пълнолетие Реми беше застрашен да бъде затворен в лагер за бежанци или депортиран в Нигерия. Там обаче, също можеше да бъде затворен, защото не можеше да докаже произхода си.

Вече съм истински българин, каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ Реми. Той разказа, че през годините много хора, включително и от властта, са се ангажирали да му помогнат, но накрая пак е оставал без документи.

„Подсказано ми беше, че трябва да си платя. Радвам се, че минах по каналния ред и нещата се случиха, както трябва дори не успях да повярвам, когато си взех документите“, коза още младият мъж.

Реми е категоричен, че иска да остане да живее в България, но ще пътува, за да се усъвършенства в танците.

Вижте във видеото какво още разказаха Реми Тоин и неговата приемна майка Мария Благоева!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!