Ремарке на камион се вряза в двуетажна къща в Белица. Стените на дома са отнесени, съборена е и носеща колона. Според собствениците на дома е непосилно сами да възстановят постройката.

„Прекарах нощта при дъщеря си. Не мога да направя този ремонт сама“, каза собственичката на имота Величка Чонкова.

„Излязохме на разходка както обикновено. По пътя ми се обади комшийката и каза да се прибирам по-рано. Като видях каква е картината… не мога да се съвзема. Не мога да преценя какво може да се направи оттук нататък“, каза Чонкова.

Тя добави, че ще разчита на кмета и на собствениците на камиона, които са обещали да възстановят дома ѝ. „Казаха, че всичко ще оправят, но това са само обещания все още“, каза Чонкова.

Според инж. Марценкова от общината къщата се намира на главна пътна артерия в града и е цяло чудо, че няма пострадали по инцидента. Тя добави, че постройката може да бъде възстановена и ще се направи всичко възможно да се помогне на пострадалите.

Според общината извозването на дърва в почивен ден по този път не е нарушение.

"Превозва се, тъй като времето не позволява, хората се нуждаят от дърва. Ето, днес е работен ден, обаче вали, не се работи. В гората се работи, когато има възможност да се работи", заяви Хюсеин Шериф от "Управление и контрол общински гори" в Община Белица.

Той е човекът, разписал пътния лист на камиона. Разрешението било за 32 кубика, но той твърди, че тези ремаркета превозват и над 40 без проблем.

Причината за инцидента е най- вероятно техническа неизправност.

Повече вижте във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!