Скандал с общинското предприятие „Спорт и туризъм” във Враца – разследване на bTV установи, че вместо да са на работа, хора от персонала извършват ремонтни дейности в частен имот на шефа си.  

Екипът ни отива по сигнал в село Манастирище в делничен ден, в работно време. Пред фамилната къща на управителя на врачанската общинска фирма „Спорт и туризъм” Кирил Кирков двама работници товарят количка с цимент и после влизат в двора. 

Отказват да ни кажат кой ги е пратил, а малко след това масивната дървена врата към имота беше затворена. Излиза обаче собственичката, която се оказва майката на общинския шеф. „От село са майсторите, не ми ги е пращал моят син, сигурна съм”, категорична е тя.  

След като жената първоначално отрича, после се съгласява, че работниците все пак са изпратени от сина ѝ.

Намираме управителя на „Спорт и туризъм” в кабинета му в края на работния ден. Обяснява ни, че двамата му подчинени, които сутринта са били на работа във фирмата, след това излезли внезапно в отпуск. Отишли в Манастирище инцидентно и по негова заръка.

Снимка: btvnovinite.bg

„Просто ми се получи авария, проби ми се тръба след водомера в коридора, отидоха да я подменят и затова са там”, каза управителят на общинското предприятие Кирил Кирков.

От кадрите се вижда, че единият от майсторите обаче очевидно не е в коридора, а при ограда, чиито основи подсилва с цимент.

Съседите казват, че не познават работниците, но че в къщата на управителя не за първи път се прави ремонт.

Управителят представя заповедите за отпуск на двамата работници, но не и подписани от тях молби. Въпреки това според него проблем няма.

Служителите на фирмата избягаха от камерата на bTV. Само един коментира процедурата за излизане в отпуск, като по думите му е подал молба.

Кирков смята, че атаката срещу него идва от определена политическа сила. А кметът на Враца, който е в чужбина, обяви, че по случая тече проверка и че на управителя ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност.