Зрителски сигнал за огромна дупка, вследствие на която е пропаднал тротоар на централна улица в София.

На снимките, изпратени от зрител, се вижда също така, че дупката е обезопасена с лента, за да се предотврати евентуален инцидент.

Снимка: btvnovinite.bg

Пропадналият тротоар се намира на улица „Люлин планина“, която е в центъра на столицата, точно пред входа на католическия храм „Успение Богородично“.

bTV се обърна към Столична община с въпрос защо тротоарът е пропаднал. Ден след това дупката е запълнена, но Димитър Миланов, който подаде сигнала за пропадналия тротоар, казва, че ямата е стояла така 3-4 дни.

Снимка: btvnovinite.bg

Това не е първият такъв случай и от 2015 г. насам паветата на тази улица е пропадал 3-4 пъти, казва Димитър и отбелязва, че вече не подава сигнали в Столична община, защото, по думите му, „няма смисъл“.

След като е получен сигналът „веднага се реагира и е отстранен проблемът, който е пред църквата“, казва главният инженер в Направление „Обществено строителство“ към Столична община Васил Начевски.

Снимка: btvnovinite.bg

„Възложено е на експлоатационните дружества „Софийска вода“ и „Топлофикация“ в най- кратък срок да се извършат проверка на мрежите и съоръженията по продължението на улицата и отклоненията към сградите. Защото, за да се получават няколко пъти пропадания, има сигурно някакъв проблем, който е свързан с тези съоръжения“, казва Начевски.