Недоволство на родители заради връщането на работа на директора на 151 ДГ „Леда Милева“ в София. Тя беше уволнена, след като през 2019 г. шкаф падна и премаза пръстите на двегодишно дете.

Заради този инцидент са подадени редица сигнали, което довежда до освобождаването от длъжност на Мирела Гошкарян със заповед от общината. Заповедта за уволнение е издадена на 14 април 2020 г.

Гошкарян е потърсила правата си по съдебен път, а адвокатът ѝ Кристиaн Гьошев казва, че тя е възстановена на работа от кмета и обвиненията са оправдани. На нейно място, като временен директор, е била д-р Вяра Богатева, която пък е получила заповедта за уволнението си на 23 декември.

„Стъпих в длъжност на 27 април миналата година, г-жа Гошкарян заведе искова молба към детската градина. Тя спечели делото. Причината за нейното възстановяване е сбърканият начин на връчването на заповедта ѝ за освобождаване. По този начин делото не се гледа по същество и Столична община губи делото“, заяви тя пред bTV.

Тя допълни, че не се гледа какво е било управлението на Гошкарян през последните 17 г., какво е направила за децата и сградите, какви са интерактивните технологии в детската градина.

Родителите, събрали се на протест, заявиха, че по време на управлението на Гошкарян децата не са се чувствали добре в детската градина, не са били извеждани навън, помещенията са били покрити с мухъл.

Те настояват д-р Вяра Богатева да остане директор на 151 ДГ „Леда Милева“.

„Гошкарян вече е възстановена на работа със заповед на Йорданка Фандъкова в изпълнение на влязло в сила съдебно решение, в което Гошкарян е оправдана по всички 18 точки от уволнителната заповед. Няма никакво основание родителите да искат тя да бъде отстранена от работа, защото тя вече е с чисто дисциплинарно минало. Вява Богатева не е обжалвала пред ВКС решението“, заяви адвокатът на Гошкарян Кристиaн Гьошев.

От Столична община заявиха за bTV, че Гошкарян е възстановена на работа с влязло в сила съдебно решение на втора инстанция.

„Общината е длъжна да изпълни съдебното решение, но ще направи всичко възможно да разреши спора в полза на децата“, добавиха от общината.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!