Полицията направи смразяващи разкрития в гората край Банкя - седем тела на възрастни хора. Разследва се мащабна схема за незаконно погребване. Задържан е 51-годишен погребален агент.

Има подозрения, че задържаният не е действал сам и че няма професионална квалификация за погребалната дейност, каза Христо Кръстев, който е прокурор в Софийска градска прокуратура.

Установява се и дали има още незаконно погребани. Засега са открити седем тела, като един мъж със сигурност е идентифициран.

Няма и данни за насилствена смърт, но и това допълнително ще се провери, добави Кръстев.

Знае се, че за една от фиктивните кремации мъжът е взел 1000 лева. 3 жени и 4 мъже са погребани в гората край Банкя.

Арестуваният не е признал за извършеното деяние и отказва да дава обяснения по случая. Той обаче има минали криминални регистрации за хулиганство и каране в нетрезво състояние, поясни Кръстев.

Той добави, че към днешна дата няма данни да е подаван сигнал в прокуратурата относно извършвани престъпления, свързани с погребалната дейност от страна на обвиняемия.

Кръстев обясни, че ежечасно се получават сигнали за съмнение, че може починали близки да са погребани без кремация. Има и подозрения и се разследва има ли още подобни случаи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!