Потресаващият казус със санитарка от COVID отделението на УМБАЛ-Бургас в крайна сметка получи позитивна развръзка. Йорданка Желязкова, която беше прогонена от съселяните си в Равнец и беше принудена да спи под мост, получи достъп до общинско жилище.

Пред камерата на bTV жената разказа как се е наложило да върви пеша до областния град, след като не ѝ позволили да се прибере. Спала под мост в Морската градина.

„Чух това от моите колеги, които се обадиха от отделението, бяха почти разплакани, много разстроени. Почувствах се много гневна и ми стана много срамно, че нашето население игнорира нас, тези, от които се очаква да помагаме на хората“, сподели старшата сестра Илияна Баръмова. По нейно разпореждане Йорданка спала два дни в хирургичното отделение, от което била излъчена да помага на болните с коронавирус.

След излъчването на репортажа в bTV Новините в събота, много зрители поискаха да помогнат на жената, включително с квартира. Междувременно, обаче, реагира и Община Бургас, която настани Йорданка в общинско жилище, което е специално предвидено за случаи като нейния – на медицински лица, които няма как да се изолират.

„Аз съм се хванала на това хоро, ще го играя до края. Болните не са виновни, че са се разболели, като медицински работници и служители, трябва да помогнем с каквото можем“, категорична е санитарката.