Ще се направи всичко възможно проектът за Националната детска болница да бъде осъществен по желанието на всички – съвременна, модерна и функционална болница, като използва всички предимства на мястото, на което се намира. 

Това заяви в „Тази сутрин“ националният консултант по детска хематология и онкология и началник на Клиниката по детска клинична хематология и онкология в болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" – проф. Добрин Константинов. Той е в ръководството на инвестиционната компания за създаването на детската болница. 

Вчера стана ясно, че сградата в двора на „Александровска“ болница, предвидена за детското здравно заведение, ще бъде съборена, а на нейно място ще бъде построена нова. Проф.  Константинов уточни, че здравното министерство ще следи за техническата част по изпълнението на проекта, а той по – медицинската. 

„Има технологични периоди, които трябва да спазим и в които ще се намесят професионалистите от проектантска страна и лекарите. Модерната болница е химерна, докато не влезе в конкретни измерения“, посочи експертът. 

По думите му предстои тепърва да се изготви идеен проект, но има ясна посока. Той прогнозира, че в рамките на 6-7 месеца до година ще бъде даден старт. В договора крайният срок за завършване на проекта 42 месеца.