„Двете групи управляващи не се отличават с добра комуникационна култура и това залага бъдещи конфликти между тях”, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV политическият психолог Антоанета Христова.

„Какво забелязваме до този момент – случва се проблем между тях, Валери Симеонов реагира, след което Волен Сидеров успокоява нещата, защото е влязъл в друга своя роля в момента, и нещата се успокояват на коалиционен съвет. Тази процедура се превърна в стереотип. По този начин ще продължат до момента, в който няма структурна промяна на обществените настроения”, отбеляза тя.  

Номинираният за транспортен министър Росен Желязков дълго време заемаше административно-управленски позиции, които го поставяха в ситуация да се чуе името му в контекста на Костинброд. Но на практика неговото име не беше обвързано с  негативен резултат от делата, които се водеха тогава, смята Христова.

„Колко желаещи в тази среда би имало, които искат да управляват такива тежки министерства, които не знаят утре какво ще се случи и с имиджа им, и с резултатите от управлението, и с последствията и върху тях, и върху семействата им”, попита тя. Според нея в България се е създала среда на страх да поемаш отговорността и да станеш много силно публичен.

„Видяхме стила на президента и той е поставен на основата на опита му да се представя като морален стожер на определени политически знаци, които иска да бъдат негова собственост. Струва ми се обаче, че президентът се опитва да поддържа и интереса към личността си чрез противопоставяне”, коментира още Антоанета Христова.