Доброволци с дарени средства преобразиха напълно чревното отделение на Инфекциозна клиника към университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

Отделението е построено в средата на миналия век и след това не е бил правен основен ремонт.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът с името проект „За доброто“ започна в края на 2019 г., но заради пандемията се е наложило да спре. Преди около два месеца доброволците се връщат и довършват започнатото.

„Боядисахме, шпакловахме, където се налага, изцяло сменена дограма, изцяло сменени врати на всички помещения, не само на болничните и на тези за персонала. Боядисано е, изрисувано е“, коментира инициаторът на проекта Свилена Георгиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради прекъсването, наложено от пандемията, ремонтът е бил подновен при нови цени, но въпреки това доброволците са се справили.

„Това е нещо прекрасно и аз като началник клиника от името на целия персонал искам да изкажа своята благодарност и признателност към фондацията „За доброто“ на тези смели жени, които проявиха силата и волята въпреки двугодишно прекъсване по време на COVID пандемията да продължат работата си с любов и желание, за което наистина много им благодаря, защото когато човек е в състояние на болест му остава надеждата и вярата. Вярата в персонала и грижите, и когато това се случва в комфортни условия, всичко става много по-леко. Точно такива комфортни условия не създадоха“, каза д-р Олиана Бойникова.

Ремонтирани са 22 стаи. Отделението започва да приема пациенти от края на седмицата. През него годишно минават около 2000 души, повечето от които деца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!