Разследващите органи продължават да търсят причините за изчезването на 2-годишното момче в Якоруда, което беше намерено този четвъртък след мащабна акция.

Детето беше открито в село на километри от дома си. Не е ясно как то е стигнало дотам. Според роднините момчето е било отвлечено.

Няма как Мехмед да е изкачил сам стръмния склон по пряката пътека и да се озове на мястото, където е открит, защото теренът е много   труден за малко дете, категоричен е баща му Зия Мехмед Юркин. 

Според дядото на детето то никога не излизало преди и не познава улиците на селото. Излизал е само "от каруцата до пътя". Роднините смятат, че е чудно как детето се е движело по пътя, а не през храсталаците.

Близките на Мехмед са убедени, че похитителят на детето се е уплашил от присъствието на полицаите и жандармеристите и го е оставил на пътя. 

Семейството е щастливо след прекараната безсънна нощ и се надяват детето да бъде изписано и да се прибере от болницата. Леля му казва, че според информацията, която има, момченцето е добре.