Муртаза Клечов – горският, който намери 2-годишния Мехмед, смята, че е напълно възможно детето да е стигнало самò до мястото, където го е намерил.

По думите му по права линия през гората разстоянието е не повече от 2 км, каза той пред екип на bTV Новините.

И според полицай, работил по издирването на Мехмед, няма криминален елемент в случая засега, научи bTV.

Детето самò е стигнало до мястото, където е открито, по думите му.

„В гората беше детето, слязох, облякох го с моето яке, събух му чорапите и го обух. Обувки нямаше, по тениска и розови гащички. Обул съм го с моите чорапи“, разказа горският служител Мургаза Клечов.

По думите му, възможно е детето само да е вървяло:

„Възможно е, имало е наранявания по ръцете, казаха от където е прегледано детето, наранявания, слязло е по пътеката и където е излязло води точно до къщата“.
 
„Намерено е в местността Малката река. Важното е, че детето е живо и здраво, как е стигнало до там, тепърва имаме много работа да установяваме“, каза Дойчин Дойчинов, директор на ОД-МВР Благоевград.

Мехмед изчезна мистериозно вчера следобед, докато играел пред дома си в Якоруда. Близките му предположиха, че той е отвлечен.

По пътя разстоянието от Якоруда до село Бунцево е около 20 км. Горският е намерил Мехмед на 5 км от селото в гората близо до път.

Близо 24 часа десетки полицейски служители, следови кучета и доброволци издирваха момченцето. Претърсен беше всеки сантиметър в района на Якоруда.

Това не е първият подобен случай в района. През 2001 г. 4-годишно дете от село Бунцево изчезна. То беше намерено 7 дни по-късно в Рила самò, оцеляло в гората.