След почти денонощие в неизвестност и мащабно издирване 2-годишният Мехмед беше открит. Намерен е от горски служител в село на 20 км от Якоруда.

Снимка: bTV

Снимки показват детето, което беше намерено в село Бунцево. На кадрите то изглежда в добро състояние. 

„В гората беше детето, слязох, облякох го с моето яке, събух му чорапите и го обух. Обувки нямаше, по тениска и розови гащички.  Обул съм го с моите чорапи“, разказа горският служител Мургаза Клечов.

По думите му е възможно детето само да е вървяло:

„Възможно е, имало е наранявания по ръцете, казаха от където е прегледано детето, наранявания, слязло е по пътеката и където е излязло води точно до къщата“.
 
„Намерено е в местността Малката река. Важното е, че детето е живо и здраво, как е стигнало до там, тепърва имаме много работа да установяваме“, каза Дойчин Дойчинов, директор на ОД-МВР Благоевград.
 
Добрата новина, че малкият Мехмед е намерен жив и здрав сложи край на напрегнатото очакване в родната му къща. Сълзи от щастие потекоха по лицата на майка му и на леля му.

Мехмед изчезна мистериозно вчера следобед, докато играел пред дома си. Близките му предположиха, че той е отвлечен.

Близо 24 часа десетки полицейски служители, следови кучета и доброволци издирваха детето. Претърсен беше всеки сантиметър в района на Якоруда.

Детето е отведено за преглед в болница, работата по случая продължава.

Това не е първият подобен случай в района. През 2001 г. 4-годишно дете от село Бунцево изчезна. То беше намерено 7 дни по-късно в Рила само, оцеляло в гората.