Тайно парти в гората – след това събиране се губят следите на 28-годишен мъж край Варна. Издирването на Иван Йорданов продължава и днес.

Снимка: bTV

Около 150 души се събират в бившето военно поделение край село Любен Каравелово на импровизирано парти, договорено в социалните мрежи. В района е издигната сцена и се забавляват със силна музика.

Минувач вижда спрял автобус и се обажда на 112. Сигналът е предаден в община Аксаково, а оттам на кмета на село Любен Каравелово. Докладвано е и на полицията.

Оказва се, че в ОД МВР – Варна разбират за сбирката чак в неделя вечерта, когато бащата на изчезналия мъж се обажда да търси помощ в издирването му.

Снимка: bTV

Синът му Иван Йорданов е пращал и локация на близките си къде се намира, но след това следите му се губят.

Кметът на селото Иван Димитров разказа, че е видял палатки и коли в района на поделението. Питал е и двама младежи какво се случва, а те са му отговорили, че са на парти.

Местните пък разказаха, че и миналата година се е чувала силна музика от района. От полицията заявиха, че партито е било нерегламентирано:

„Това го научихме от медиите, че е имало такова обаждане. Полицията не е уведомена за мероприятието, мероприятието е нерегламентирано", каза гл. инсп. Пламен Големанов – нач. Сектор "Издирване", ОД МВР – Варна.

Той поясни, че са проведени разговори с хора, присъствали на това парти.

„Разговаряли сме, има колеги, които са гледали във „Фейсбук” за такива групи организирани.... Това са хора, които се организират, слушат музика на много силни честоти и търсят места, скрити, потайни места, където да правят това, което харесват. Ние научихме от бащата, който се обърна с искане за съдействие по издирване на сина му. Потърсил е помощ, почувствал се е застрашен, не може да каже от какво, казал е, че имало много хора. По свидетелски показания около 150 души, целият район е бил пълен с каравани, кемпери, коли, импровизирана сцена с висока озвучителна техника”, добави той. 

Снимка: bTV

Служителка в магазин обясни, че видяла някои от хората, които приличали на хипита, но не си купували спиртни напитки:

„Алкохол не, повечето си взимаха бири, безалкохолни, вода, питаха къде е селската чешма да си налеят. Бяха като тези хипитата едно време, битници такива, момчетата с дълги опашки плетени, сплъстени... Даже синът ми ги е питал къде ще се събират, той казал "тайна" - единият от тях. За първи път такова нашествие на хипари, с палатки, окъсани, одърпани”, разказа Маргарита Баева – служителка в магазин.

От полицията молят ако хора са качвали на стоп Иван, да се обадят на телефон 112.