Шофьорите на тежкотоварни автомобили се оплакват от състоянието на прохода „Витиня“. Разминаването с другите превозни средства е изключително трудно и има опасност от инциденти, казват те. Настояват за спешни мерки . 

Проходът „Витиня“ е истинско изпитание за превозвачите и те отново сигнализират за нередностите там. 

„Изключително тежко изпитание е да преминаваме по този път, тъй като този път е правен през 60-те години за автомобили с обща маса около 10 тона. В момента автомобилите се изкачват с обща маса 40 тона“, каза Калин Илиев, собственик на транспортна фирма

„Изключитерно трудно е разминаванетто, трябва да се изчакват в завоите. Иначе има опасност от ПТП“, допълни Емил Николов, експерт към съюза на международните превозвачи

Надяват се зимата пътят през магистрала „Хемус“ да бъде пуснат. В противен случай се рискуват човешки животи, смятат те. 

Липсата на обозначени места за почивка също е проблем. Автомобилите спират в малко уширение. В близост няма вода, нито тоалетна. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че тировете не са пускани на АМ „Хемус“ заради забавения ремонт на магистралата в този участък.

„Призоваваме всички институции, отговорни за това, да бъде пусната по най-бързия начин магистралата, защото става въпрос за човешки животи. Вчера имаше жертва на това място“, каза 

От АПИ, заявиха че преди старта на зимния сезон ще бъде направено всичко възможно, за да се пусне ремонтираната тръба на тунел  „Витиня“, както и двата виадукта на АМ „Хемус“.