На първи юни предстои да видим „Нощ под звездите“ – най-зрелищният цирков спектакъл в България.

Темата тази година е „Детето в мен“ и световноизвестният акробат Енчо Кирязов разказа в „Тази сутрин“ какво можем да очакваме.

„Миналата година бяхме в COVID мерки и нямахме възможност да използваме целия капацитет на Античния театър“, припомни продуцентът на шоуто.

„Тази година съм радостен, че мерките отпаднаха. Надявам се да е така до 1 юни, за да могат повече хора да видят това уникално шоу на живо“, допълва той.

Спектакълът за пръв път ще е с режисура. В тази роля влиза режисьорът Веселка Кунчева.

„В контакт сме с артисти в чужбина, изпратена им е музиката, гримът и те вече репетират в момента“, сподели той.

Едно от най-големите предизвикателства е, че цялата програма трябва да се стикова от разстояние.

„Имаме изключително малко време на терен. В Античния театър сме само три дена. Тук е моментът да благодаря на Деян Донков, който има спектакъл преди нас и ни разреши да влезем по време на неговото време за монтаж“, обясни Енчо Кирязов.

Сред изпълнителите тази година отново ще е акробатът Фреди Нок, който ще мине по въже, опънато над Античния театър на 30 метра височина. Той има 22 световни рекорда, 14 от които са вписани в „Книгата на Гинес“.

Освен световните звезди тази година ни очаква и много силно българско участие.

„За първи път имаме толкова силно българско участие. Искам да благодаря сърдечно на Веселка, която избра най-подходящите изпълнители, чиито изпълнения да си паснат с изпълнителите, които ще излязат на сцената“, разкри продуцентът. 

Децата до 6 години ще влизат безплатно, а темата е „Детето в мен“, но представлението в никакъв случай не е предназначено единствено за деца.

„Говорим за „Детето в мен“, за да погледнем вътре в себе си. Да не забравяме, че ние сме изключителен пример за нашите деца. Да не забравяме връзката межди нас и децата си“, обясни Керязов.