Младо семейство с две деца от Смядово, в област Шумен, остана без дом. Къщата им изгоря при пожар в събота, а в навечерието на коледно-новогодишните празници започва кампания в тяхна подкрепа.

Огънят, изпепелил дома на Пламена и Звезделин, лумва в събота вечерта, докато бащата и двете деца са си у дома, а майката е на работа.

Пламъците тръгват от комина и за минути унищожават всичко. Звезделин реагира и успява да спаси двамата си сина - на 13 и 15 години.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бях благодарен, че изведох децата, надявах се да се спаси нещо. Тук всичко падна върху детската, гардероби, легла. Само пружини останаха, нищо не оцеля“, разказва Звезделин Енев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Да гледаш как половината ти живот гори никак не е лесно, но се радвам, че другата половина, по-важната – животът, е спасен. Все още сме в шок всички, те го изживяват доста тежко. Не го показват, но аз ги усещам, като тяхна майка. Ще се оправят, но трябва време“, допълва съпругата му Пламена Вичева.

В Смядово започва кампания за подпомагане на младото семейство.

Снимка: btvnovinite.bg

Целият дом трябва да бъде изграден наново. Засега не е ясно колко пари ще са нужни, но според предварителните разчети става дума за минимум 60 000 лв. – сума, с която Пламена и Звезделин не разполагат.

Ако желаете и имате възможност да помогнете, сметката на семейството е:

BG68STSA93000020807306
Банка ДСК – Шумен
Звездалин Иванов