Пожар изпепели заведение на плаж „Атанасовска коса“ в Бургас. Заведението е бивша дискотека, която не е работила поне от година. Заведението е било обитавано от двама бездомни мъже. Единият от тях е пострадал и е в болница с 20% изгаряния. 

Причините за пожара се изясняват
Снимка: bTV

Сигналът за пожара е подаден малко след 5 ч. сутринта. Три екипа се включват в гасенето на огъня. Изпепелени са цялата дървена конструкция и оборудването. Българин и поляк без постоянен адрес са обитавали сградата. При инцидента е пострадал 36-годишният българин. 

Причините за пожара се изясняват
Снимка: bTV

Пожарът е потушен, но на място остава екип от огнеборци, който ще следи ситуацията. Предстои разчистване на отломките и оглед. Пожарът е обхванал и съседния медицински пункт.

Тепърва ще се изясняват причините. Едната версия е неправомерно боравене с огън от страна на двамата мъже. Не е изключена и версията за умишлен палеж.

В момента плажът е без стопанин. Договорът на предишния наемател е изтекъл, а процедура за отдаване на концесия не е проведена, потвърдиха за bTV от Министерството на туризма.