Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение на легионера Иван Пачелиев, основният  заподозрян за убийството на фелдшера на село Орешник. Това каза за bTV окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Обвинението ще е по чл. 116 от Наказателния кодекс – за убийство на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения. Наказанието е затвор от 20 до 30 години или доживотен затвор без замяна.

Продължава разследването на място и събирането на доказателства. Търсят се още свидетели и вещи, които да докажат съпричастността на Пачелиев с престъплението.

Към момента според полицията има достатъчно събрани доказателства, че именно той е извършителят. 

Пачелиев беше задържан вчера след 5-часова блокада на тополовградското село. Той се е предал сам след преговори с психолози. Той обаче не оказва никакво съдействие на разследването, уточни комисар Ангел Цанков, директор на полицията в Хасково.  

Бившият легионер не за първи път е посещаван в дома си от спецчасти. През февруари миналата година той стреля по полицаи, които опитаха да му връчат призовка.

Тогава обаче се установи, че има психиатрчино заболяване и съдът го освободи. Сега отново предстои да бъде извършена психиатрична експертиза на бившия легионер.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!