Студентката Мария Лилова е една от пострадалите от ограничителите на прясно ремонтираната ул. „Граф Игнатиев”. Според нея решението за премахването им е закъсняло.

След последния инцидент с възрастен мъж на "Графа" заради ограничителите от Столичната община обявиха, че ще премахнат каменните блокове, станали известни като „перки на акула”. 

Кметството ще търси нов вариант за обезопасяване на трасето на трамвая по улицата. Докато се търси нова опция, „перките на акули” остават на ул. „Граф Игнатиев”.

Мария съжалява, че не си е извадила навреме медицинско, за да съди Столичната община. Съветва всички други пострадали да го направят.

Процеси като този – на две инстанции – продължават средно три години, казват адвокат Николай Хаджигенов.

Важно условие е пострадалият веднага след инцидента да извади медицинско и да потърси адвокат.

Според Мария ограничителите трябва да са по-големи, по-цветни и без остри ръбове.

До този момент от Столичната община не казват как ще изглеждат новите ограничители. За коментар по търсихме пътната полиция, с която е съгласувано поставянето на сегашните. От там заявиха, че нямат отношение към избора и форма на съоръженията. Те са решение на възложителя. Полицията единствено е настояла да има разграничение между движението на трамваи и пешеходци.

Вижте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!