18-годишен младеж катастрофира в три паркирани коли в пловдивския квартал „Тракия“, след което избяга. По-късно той беше открит от полицията.

Момчето не е успяло да вземе завой заради заледената настилка и се ударило с автомобила на своя баща в паркираните в съседство коли. От полицията допълват, че категорично не става дума за дрифт, а за неопитност от страна на водача. 

Снимка: btvnovinite.bg

Инцидентът е поредният, който се случва на това място и предизвика недоволството на хората, които живеят в района. Потърпевшият Пламен Вапиров обясни, че не е станал свидетел на инцидента, сигнализирали са го от полицията. 

Живеещите в района са посочват, че са подавали жалби в общината с искане да се намали скоростта по улицата или да се сложат легнали полицаи. Получили са и отговор – поради липса на финансиране ще се освежат само пешеходните пътеки в района. 

Снимка: btvnovinite.bg

По думите им редовно покрай тази улица има катастрофи, кара се с несъобразена скорост, а в близост има училище. 

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на р-н „Тракия“ Костадин Димитров обясни, че общината ще предприеме мерки.

„Преди две години, когато този участък беше с нарушена пътна настилка, нямаше развиване на толкова големи скорости. Сега пътят е обозначен, има знаци, огледало. Ще поставим препятствия и от двете страни, за да се ограничи скоростта“, каза Димитров. 

Снимка: btvnovinite.bg

Местните обясниха, че имат още един проблем – поради липса на паркоместа се паркира в зелените площи. Районният кмет обаче ги опроверга и обясни, че в близост има подземен паркинг за 100 автомобила.