САЩ дават възможност на България да разчисти системата на управление. Не мисля, че Щатите ще предоставят информация кой е политическият лидер, подкупван от Божков, трябва да си свършим работата сами. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ Елена Поптодорова.

Според Тихомир Безлов "вероятно политическият лидер е първият секретар на комунистическата партия".

„С този акт се показва, че хора, които стоят отстрани с богатството си, са досегаеми“, допълни той.

Според Поптодорова темата е стара, колкото българският преход.

„Във всички преговори, които България е водила за присъединяване към ЕС и НАТО темата за правосъдна реформа и върховенство на закона е била основна и винаги чувствителна. Начинът, по който се определя корупцията в България, е ендемична корупция. За първи път, откакто проблемът е на масата, имаме едно системно и подредено действие от американска страна“, добави тя.

Безлов определи случващото се като атомна дейност и знак преди извънредните избори у нас.

„Световната банкова система е свързана, така че е много трудно да направите трансфери без американски банки и кореспонденти. Това, което се случва, прави изключително трудно икономическото бъдеще не само на замесените хора и техните фирми, но и на семействата им“, допълни той.

„Мисля, че стъпката срещу Пеевски е била известна. Самият факт, че той не се кандидатира за депутат говори за това, предполагам, че неговата партия е била предупредена“, заяви Безлов.