"Виждаме една политическа реабилитация на ГЕРБ на фона на всички кризи, които наистина се отчитат на фона на тежкия контекст на войната, която се води. ГЕРБ бележат бележат преднина, тя може би не е толкова решителна в проценти, но чисто политически това преобръща нещата", посочи политологът Цветанка Андреева в "Тази сутрин".

Тя коментира резултатите от проучването на агенция "Маркет линкс", според които ГЕРБ изпреварва ПП като първа политическа сила у нас. Според Андреева при едни избори ГЕРБ биха били първа сила тази, която би предложила формула за властта. 

Сега големият въпрос остава дали ГЕРБ оттук насетне ще бъдат в същата тежка изолация, или пък могат да бъдат едно ядро за следващо управление, смята тя.

Според политолога доц. Милен Любенов обаче съществена промяна в електоралните нагласи няма.

„Виждаме известна динамика, някои от партиите понижават своята подкрепа, но основният въпрос, който стои пред ГЕРБ, е какво партията ще промени и какво ще преосмисли като поведение. Отговор на този въпрос ние все още не сме видели, така че аз не виждам някаква промяна, която може да доведе до изваждане от политическата изолация, в която е ГЕРБ през последните две години“, посочи той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!