Успехът на Румен Радев като президент през втория му мандат до голяма степен ще е свързан с успеха на това правителство, смятат политолозите Димитър Аврамов и Първан Симеонов.

„Румен Радев успя да натрупа популярност и позитивен имидж в ролята си на опонент на властта. В България, когато си опонент на властта, това е печеливша позиция. Само конструктивна и лидерска роля може да му помогне да запази доверието, което има до момента. В този смисъл, успехът на това правителство ще е много важен за Румен Радев и ще му донесе продължение на позитивната траектория“, отбеляза Димитър Аврамов в предаването „Тази сутрин“.  

„Ако правителството потегли надолу, това може да се окаже опасно за Радев“, отбеляза и Първан Симеонов.  

„Той деликатно на два пъти до сега се дистанцира от това управление – веднъж, когато се изказа за КЕВР, и вторият път по темата Северна Македония, където линията „Радев“ не е линията „Петков“, каза още Първан Симеонов.

Според него за Радев е добре да държи здравословна дистанция спрямо оперативната власт, защото тя е подложена на много кризи, а това може да доведе до грешки.

„За Радев няма да е добре тези грешки да се пишат на негова сметка, особени след този мандат, когато ще следва нещо друго и трябва да инвестира това доверие в нещо друго“, каза Първан Симеонов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!