Видео регистратор е уловил гонка между два автомобила по околовръстното в района на „Младост“ 4. От данните на устройството ясно се вижда, че карат с много над позволените 80 километра в час.

Автомобилът с регистратор се движи със 77 километра в час, но изглежда, че сякаш е спрял, когато го подминават двете гонещи се коли.

Оказва се, че единият от автомобилите е добре познат не само на полицията, но и на медиите с дрифта на жълтите павета.

„Преди около две вечери се прибирах по този път около 22 часа, когато двамата водачи минаха. Видях жълтия автомобил и инстинктивно погледнах в дясното огледало, защото усетих, че нещо ще ме изпревари оттам, което по принцип не е нормално. Беше същият автомобил от жълтите павета – същият цвят и същият регистрационен номер. Заради скоростта не мога да определя кой го е карал“, обясни пред bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„На мен ми прилича на гонка. Ясно се вижда на регистратора, че се движа точно със 77 километра в час, а те ме подминаха, сякаш съм спряла“, коментира тя.

Екипът на bTV потърси справка от камерите в отсечката. Едно от таблата между 22 часа и 23 часа е отчело общо четири нарушения – три нарушения със скорост от 170 км/час и едно с 200 км/час.

„Трябва да се види часът от устройството. Напълно е възможно да се установи скоростта на автомобилите. Аз съм човек, който шофира доста. Аз наистина се стреснах. Ако е млад водач, който няма рефлекси, може да доведе до отклоняване вдясно или вляво и да се предизвика тежко произшествие“, подчерта Русинова.

Екипът ни потърси Георги Фиков, който преди е шофирал автомобила. Той отрече да е карал и обясни, че е оставил ключовете в автокъщата, в която стои автомобилът.