10 минути и 3 пропусквателни пункта с обстойна проверка - през това преминаха футболните фенове преди да влязат на националния стадион "Васил Левски" за реванша от полуфиналите на Купата на България между "Левски" и ЦСКА.

Полицията бе предприела засилени мерки за охрана, след като по време на предишния мач между "сини" и "червени" пострадаха двама служители на жандармерията от хвърлена самоделна бомба от трибуните.

"Мерките за сигурност бяха изключително засилени през вчерашния ден (25 април). Обявеното преди седмица затягане не е само илюзия. Наистина се случи. Ние, като журналисти, се опитваме да покажем слабости, ако има такива, да се види къде е пробойната. Помислих си, когато преминаваме, да измислим някаква провокация... Не пиратки, а например кутия със сладки, за да видим дали ще я намерят униформените. Добре, че не го направих, защото сега нямаше да си говорим и щях да спя в районното", разказа репортерът на bTV Емил Митев, който премина през проверките преди да влезе в сектора на ЦСКА.

"Преминах през 3 нива на проверки. На всяко едно се изискваше лична карта и ме претърсваха щателно. Накараха ме да си събуя обувките. Това никога не ми се е случвало. Тогава накараха много хора на самия стадион да го направят. Не изглеждаше много страшно, а и аз не изглеждам като типичен ултрас", каза още той.

"В агитката на "Левски" бяха по-засилени мерките. Аз влязох в сектора на ЦСКА с бутилка, което не е забранено. Само се махна капачката, за да не се хвърли евентуално. От другата страна не им бяха позволили дори това нещо. Това, което не се вижда в репортажа са малките улички около стадиона. Буквално пред 10 м имаше полиция. Проверки се правеха на най-обикновени хора", сподели впечатленията си Митев.