Младежи от Пазарджик сами почистиха парка "Мост Атлантик". 

Група приятели от Пазарджик решават, че им е омръзнало да се оплакват от бездействието на институциите и отделят  няколко часа от времето си, за да почистят  безвъзмездно парк в Пазарджик.

Снимка: btvnovinite.bg

"Ние сме приятели, групичка сме. Всички общо решихме да се съберем, да го направим това. Поставихме си го като цел – като имаме свободно време, да можем да се съберем да изчистим градинки като тази", казва Йордан Николов. 

Инициативата на ентусиастите събира стотици харесвания и така изглежда, че е вдъхновила мнозина.

Снимка: btvnovinite.bg

"Публикацията, която пуснахме, е видяна от над 80 хиляди души. Много хора – стотици и хиляди – са готови да се включат в тяхното дело!", отбелязва Димитър Попов, администратор на публична страница в социалните мрежи. 

На практика, обаче, се случва така, че след почистването, в парка отново има купища боклуци. Приятелите  не се отчайват. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Отново чистим. И отново се надяваме това да достигне до хората. И да се променят. И тази красива България да не прилича на кошче за боклук", казва Елена Делчева.

Ентусиастите се надяват примерът им да стане заразителен и други техни съграждани да ги последват, а общината най-после да постави достатъчно кошчета за отпадъци по алеите.