Скандален случай в Дупница - горски служител нападна и преби бракониер. Агресията е заснета на любителско видео.

Служителят в момента е в ареста за 72 часа. Вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда.

Пострадалият Костадин Станчев разказа за случилото се.

„Имахме разправия с горския в гората. Спря един джип с един приятел с джипа със сухи дърва събрани. Контрабандни, може да се каже, защото не съм му се обадил. И дойде пред нас, връчи акта на момчето. Пита ме за документите, казах му - няма да ти дам документите. Като му казах, че няма да му дам документите, чак такъв враждебно почна – ти какъв си, на какъв се правиш? И почна да ме блъска, блъсна ме в колата и вече стана разправията. Нямам спомени, губят ми се много моменти. Няколко пъти изпадах в безсъзнание, не помня как стигнах до "Бърза помощ". Жена ми ме закара. Заплахи прави на цялото семейство. Бил казал, че съм го бил с вериги, нямам такива спомени. Цялата глава ме боли от болки, скулите ме болят и ми се е спукала скулата. По ребрата също имам болки“, разказа Станчев.

„Това, което се вижда в клипа, на първо четене прави много неприятно впечатление, тъй като се вижда как наш служител нанася побой на нарушителя, който сега се явява потърпевш. Но, след подробен анализ, се вижда как нарушителят едва ли не е сценарист на това нещо, защото той не се защитава, а постоянно пита съучастника си дали записва побоя“, каза в „Тази сутрин“ Пламен Поюков, директор на Горското в Дупница.

Той все още не е успял да говори с горския служител. Според родителите му той е бил предизвикан. Има охлузвания по шията, защото е опитвано да бъде задушаван и да му бъде иззето служебното оръжие, каза още Поюков.

Мъжът, който е пострадал, е системен нарушител и е задържан няколко пъти. 

В Дупница започна подписка в защита на горския. Организират я родители на деца, чийто треньор по бокс е той.