Жена беше нападната от агресивни кучета в столичния квартал „Надежда“. Това се случва непосредствено до жп гара София-Север, където минават стотици хора на ден. Сигналът до bTV бе подаден от потърпевшата.

В района, в който се е случило нападението има много изоставени сгради и детска градина.

„На 25 и на 31 август, прибирайки се от жп гара София-Север бях нападната от глутница кучета. Благодарение на един господин, който в този момент слизаше от един автомобил не се стигна до фатален инцидент. Многократно, когато съм минавала от тук се е стигало до такива неща“, разказа потърпевшата Красимира Йорданова.

Тя подчерта, че е получила силна уплаха.

„Подала съм сигнал и до „Екоравновесие“. Те ми казаха, че са заловени кучета, които са гледани от хора. След това отговорът бе, че е хванато едно куче, а реално кучетата са две – черно и кафяво. Никой не се е свързал с мен“, добави Йорданова.

„Краят на август сме получили сигнал, че жената е нападната от кучета. Направена е проверка на 31 август, когато кучетата не са открити. Вчера пак е правена проверка и е хванато едно от кучетата. Националната програма е „Кастрирай и върни“ - всички кучета, които са маркирани на улицата са преминали през кастрация, ваксинация и обезпаразитяване“, обясни директорът на ОП „Екоравновесие“ д-р Милена Павлова.

Тя каза, че приютът за бездомни животни няма капацитета да прибира всички кучета.