Паркирането по кварталите на София става все по-трудно. За недостиг на паркоместа сигнализираха жителите на кв. "Стрелбище".

Заради това често им се налага съзнателно да спират автомобилите си в нарушение. Вместо с решение за осигуряване на повече места за автомобилите обаче от общината действат най-често с глоби.

В столичния квартал "Младост" свободните паркоместа отдавна се намират трудно. Пазят се с каквото има под ръка - стари гуми, камъни и туби.

Жителите на вход буквално са го барикадирали срещу нарушители с кашпа, колчета и конус, който също са обезопасили, за да не бъде откраднат.

Доскоро в "Яворов" заплашваха паркиращите от друг квартали с табели. Според надписа нарушителите се наказват "по усмотрение на живущите".

В "Борово" паркирана в нарушение кола беше надраскана. За щастие на собственика със спрей за сняг.

В "Люлин" се стигна и до посегателства над автомобили заради неправилно паркиране. Голяма част от нарушенията се правят, защото места за паркиране няма, казват жители на "Люлин".

Един от паркингите показва как колите паркират в три редици. Решението според хората е изграждане на многоетажни общински паркинги по кварталите.

И в „Стрелбище“ има подобен проблем. Надбягване със съседите за места и с екипите на градска мобилност, за да избегнат глобите.

Хората споделиха и че няма частни паркинги в района, а глобите са различни според това къде са спрели.

Ще се обсъди и дали районът а стане зелена зона. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!