Премахната е оградата, която преграждаше пътя до плажа край лятната резиденция на Ахмед Доган в парк “Росенец”. Това се случва месец след акцията на съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов при повторна негова проверка на мястото.

Снимка: Лора Стаматис
По-голямата част от оградата е демонтирана. Всеки, който иска да стигне до брега, може да го направи безпрепятствено. Миналата седмица Общинският съвет в Бургас реши да върне пътя на общината, без да се налага изграждането на нов.

За “Тази сутрин” зам.-кметът по строителство Чанка Коралска обясни, че след проверка са дадени предписания за незабавно преместване на оградата и освобождаване на достъпа до общинския път.

Снимка: Лора Стаматис
По думите ѝ е даден 7-дневен срок, в който да се представят документи дали сградите се използват правомерно. Тя беше категорична, че ако се установи, че не се използват правомерно, ще се предприемат всички законови процедури, за да се забрани използването им.

Коралска изтъкна, че все още няма заявление от собственика за въвеждането на сградите в експлоатация. Тя обясни обаче, че са декларирани имотите и за тях са платени данъци в размер на около 67 хил. лв.

Снимка: Лора Стаматис
“Освен улиците, които са придобити през 2013 г., когато за първи път е урегулирана територията, друга собственост на общината няма. (…) Докато се води строеж, оградата може да остане, но не и да препятства общинския път”, подчерта тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!