Разследването, което показахме снощи, показва една меко казано изключителна некомпетентност, не искам да го наричам с други думи. Това каза журналистът от bTV Новините Петър Нанев по повод излъченото вчера разследване за това как БФС харчи милиони от държавата за детски спорт.

От репортажа става ясно, че 5,5 млн. лв. е отпуснала държавата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол между 2015 г. и 2018 г. За три години министерството отпуска на БФС малко над 1 милион лева за футболни екипи. От БФС обаче не могат да покажат екипировката.

„Аз лично съм провел доста разговори с треньори на детски клубове, които казват, че под никаква форма екипировка не са получавали. Тук-таме някоя топка се даде – около конгреси на БФС”, коментира Нанев.

Според журналиста от bTV мечтите на две поколения българи се оказаха излъгани.

„Много е жалко, защото става въпрос за излъганите мечти на две поколения. Моето, защото хората, които управляват днешния футбол, са героите на нашето детство, а другото поколение е, това което видяхме в репортажа как играят футбол”, уточни Петър Нанев.

В следващите дни очаквайте – как и къде са харчени държавните пари за лагери на юношите. И колко е платил Футболният съюз за наем на тренировъчни игрища за европейското първенство до 17 години.