„Ако КОД спечели изборите на 2 април, ще сложи край на левите политики по административно определяне на доходи и на цени“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ лидерът на КОД и водач на листите на партията в София и Варна.

„Високи доходи се случват с работа и с производство, а не с решение на партиен конгрес, ниски цени се случват с реален конкурентен пазар и достатъчно количество произведена стока“, уточни Москов.

Той се обяви и срещу идеите за таван на цените, срещу намаления ДДС за определени стоки и услуги и помощите за бизнеса. Политикът напомни, че вече няма COVID криза.

„Един бизнес трябва да може да съществува в рамката в правилата, в които съществуват всички останали бизнеси. В противен случай това не е бизнеса, а някаква социална програма за инвалиди и за хора с трудно развитие, на което ние осигуряваме някаква защитена среда“, уточни той.

По думите му приоритет за КОД ще бъдат и ефективното здравеопазване и образование. В сферата на здравеопазването формацията ще настоява да се поддържат единствено болниците, които отговарят на нуждите на пациентите. За образованието – задължително основно образование и санкция лишаване от помощи, ако детето не посещава училище (по закон и в момента е така – бел. ред.).

„Необразованият човек е в тежести за себе си, но за обществото. Това обикновено е потенциалният ползвател на социални помощи и стандартния избирателна левицата“, допълни Москов.

Гледайте повече във видеото!