Петър Пенев от Пловдив е един от ярките участници в „Стани Богат“. Той получи чек от водещия от 10 000 лева, но си тръгна само с 3000 лева, защото не заключва сумите по време на играта си. Опадна, след като даде грешен отговор на въпрос за 25 000 лева.

25-годишният Петър е дипломиран журналист, бил е и на стаж в bTV, но избира да стои далече от камери и диктофони, работи в агенция за дигитален маркетинг.

Влюбен е във фотографията и е автор на успешен проект, който "съживява" стари черно-бели снимки от България и ги представя в цвят. Мечтае да види на живо полярното сияние.

Опитал е да живее в САЩ. Казва, че това негово изживяване обаче е било "особено голям провал" – бил е продавач на книги от врата на врата и е било катастрофално, защото не се е справял никак добре. Направил е 4 продажби за 3 седмици.

„Отидох, за да играя и да преживея страхотното нещо, което се нарича „Стани Богат“. Играх до последно. Малко съм разочарован, че загубих, и то на въпрос за българската история. В крайна сметка обаче отидох за тръпката и я изживях“, коментира Петър пред bTV.

„Да си енциклопедист и човек, който чете много книги, не е задължително условие, за да участваш в предаването. През последните години не чета особено често книги, но успях да стигна по-напред благодарение на логика, а може би и на късмет“, сподели още той.

Петър разказа за проекта си „Отново в цвят“, който създава през 2017 г.

„Това е дигитална реставрация на стари черно-бели кадри от България. Едно възстановяване в цвят на снимка може да отнеме повече от 40 часа. Но това не ми е основната работа, а хоби. Затова понякога работя по един кадър в продължение на повече от месец.

В момента се връщам отново на снимките, които бях поизоставил заради „Стани Богат“. Но ако отново имам възможност да участвам в предаването, ще искам пълен реванш и ще изоставя отново хобито си, за да се подготвя максимално добре“, разказа Петър Пенев.