Тази седмица по кината тръгва филмът „Пътешественикът“, който ще е интересен не само със сюжета си, но и с факта, че е първият филм в света, в който всички роли са дублирани от един човек. Уникалният Петър Байков беше гост в студиото на „Тази сутрин“, за да разкаже малко повече за амбициозния проект.

„Актьорската задача отне малко по-малко от месец“, разказа той. „Но цялата работа по филма отне повече от половин година. Оказа се, че това е първият филм в света направен по този начин (дублиран само от един човек).“

Той сподели, че има таланта да си променя гласа още от съвсем малък и дълго време не е подозирал, че умее да прави нещо необичайно.

Снимка: Евгений Милов

„За мен никога не е било нещо странно и различно“, сподели той. „С годините разбрах, че другите хора не го могат и открих, че е нещо различно от стандартното.“

Петър демонстрира това умение в „България търси талант“ и бързо стана любимец на публиката и на журито.

В „Пътешественикът“ той озвучава не само мъжки и женски роли, но и ролята на човек, на когото му се налага да си преправя гласа. Това е допълнително предизвикателство, защото гласът трябва да запази тембъра си, но същевременно да се промени.

„Този герой беше голямо предизвикателство, но няма да ви издам кой е“, каза Петър.

На друго място актьорът озвучава цял музикален хор с различните видове гласове – бас, баритон, сопран и алт.

Петър Байков е гледал „Пътешественикът“ вече над 100 пъти, но не му е писнало, защото обича филма. Той призна, че често ходи в киносалоните, за да вижда реакцията на публиката и със сигурност ще направи това и с „Пътешественикът“.

Още от Петър Байков може да чуете на LadyZone.bg: