Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси. Има и табела, на която пише, че преминаването през жп релсите е забранено и опасно за живота.

„Зебрата” на ул. „Раковски” започва от пазара и свършва в железопътните релси. Пешеходците минават от там за по-пряко. Пътеката стига до скоростен път, а там следва и прескачане на мантинели.

Снимка: btvnovinite.bg

Хора показват и измислени улеснения за преминаване през мантинелите – плочки, с които да се качиш по-високо, за да прескачаш по-лесно. В близост има и надлез, който обаче не се ползва често, защото според хората е неудобен.

През 2018 г. Пътна полиция дава предписание – пешеходната пътека да бъде премахната, защото е опасна. Година по-късно обаче тя все още е там.

Снимка: btvnovinite.bg

Премахването й може да стане чрез изготвянето на нов проект от общината, обясни Николай Петров, старши специалист от Общинския инспекторат в Перник.

До края на годината ще бъде изработен нов генерален план и тя ще бъде премахната, поясни той. Петров също е на мнение, че преминаването през релсите е опасно за хората.

Административните наказания са от 10 до 200 лв., но глобите не плашат преминаващите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!