Завръщане на театралната сцена, нова песен и предстоящ голям концерт. Михаил и Кристина Белчеви разказват за изкуството след изолацията заради пандемията от коронавируса. След 30 години прекъсване, Кристина Белчева отново се завръща в театъра.

„Режисьорът Николай Априлов и наш голям приятел, разбира се, от години пази една роля за мен и непрекъснато ме провокираше с това, че е време вече. След едно отлагане по най-различни причини се събра нашия екип“, коментира Кристина. Сред останалите актьори в постановката са Ивайло Захариев и Елена Атанасова от Сатиричния театър.

„Това е една невероятна роля. Това е ролята на Еда в „Пеперуди, пеперуди“ на Алдо Николай. Алдо Николай е невероятен в създаването на колоритни образи. Той е авторът на и на „Г-жа стихийно бедствие“. Това е една роля която, аз казвам, че една актриса може цял живот да играе и да не попадне на такава“, заявява актрисата.

„Театралният ми живот не е кой знае колко дълъг. Седем години съм била на театрална сцена. Три години в Ловешкия драматичен театър по разпределение, след това четири години в Младежкия театър и оттам нататък Мишо ме пое в неговия театър, както обича да казва. Сцената не ми е липсвала в никакъв случай, но театърът е една магия, която с нищо не може да се сравни“, допълни тя.

Премиерата на „Пеперуди, пеперуди“ е на 19 и 20 октомври на сцената на „Нов театър“ в НДК.

Предстои премиера на новата песен на Мишо Белчев „Песенен послеслов“.

„На поклонението на Миряна Башева, моя приятелка много близка, Васко Сотиров ми показа едно негово стихотворение, което страхотно ми хареса. Той ми го подари и аз пък го дадох на Хайго Агасян, по роднинска линия, защото той пък е кум на нашата църковна сватба. Той успя да уцели музиката към това стихотворение. Стана една чудесна песен. Аранжира я Славчо Лобушки. Записах я в студиото „Пекарната“, едно много хубаво име“, разказа историята зад „Песенен послеслов“ Михаил.

„Изпече се там“, пошегува се Кристина. Белчев, като почетен гражданин на София, от много години е решил всяка година да посвещава едно събитие на постижение, новост или явление в столицата.

Тази година предстои концерт „Третият лъч“, който ще се състои на 11 ноември в зала 1 на НДК. Той е посветен на третия лъч на метрото. В спектакъла участват Марги Хранова, Дует Ритон, Тони Димитрова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Мишо, Кристина и Константин Белчеви, Деси Добрева, Хайгашод Агасян, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Драго Драганов, Милица Божинова, Асен Масларски.

„Смятам, че това за хората е един оазис“, заявява Кристина, коментирайки строгите противоепидемични мерки в театралните и концертните зали.

Песента „Песенен послеслов“ може да чуете във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!