Дебатът в студиото на „Тази сутрин” с участието на „Патриоти за Валери Симеонов”, „Воля – Българските родолюбци”, „Атака” и КБ прилича на политически битпазар, защото цялата предлагана стока е менте – трима от участниците са директно въвлечени във властта, а четвъртият е опозиция на опозиция, тоест отново е с властта. Това коментира социологът Кънчо Стойчев.

„Всичките ни пяха в един хор песента как в България имало корупция… Господа, вие сте част от тая корупция, като има корупция и не ви харесва – излезте от управлението и станете опозиция!”, призова той като даде примери с коментарите, че вицепремиерът Красимир Каракачанов трябва да подаде оставка или че санкциите срещу Русия трябва да бъдат отменени.

Социологът Петър Чолаков беше даже още по-категоричен, като определи видяното като „Дебатът на патериците – бивши, настоящи и бъдещи, на ГЕРБ”. Според Стойчев АБВ (основна част от „Коалиция за България”) в момента са извън властта, но чакат удобен момент за нова коалиция с текущите управляващи.

„Меката форма е да кажем „Опит за подвеждане на избирателите” – това е много ниско ниво на лъжене на хората”, заяви той.

Вижте още във видеото!