Всички, които се движат по магистрала "Тракия" посока Бургас малко преди Ихтиман трябва да намалят скоростта, защото колите са само в изпреварващата лента поради ремонт. От Пътната агенция съобщават, че срокът за приключването е тази сряда.

Ограничено ще е и движението от км 65 до км 66 на АМ "Тракия". Трафикът в двете посоки ще се извършва поетапно в една лента поради почистване на дъждоприемни шахти.

От 8:30 до 12 ч. ще бъде ограничено движението в изпреварващата лента в посока София. Трафикът ще се пренасочва в активната лента. От 12:30 ч. до 16 ч. се ограничава преминаването  по изпреварващата лента в участъка в посока Бургас. Трафикът ще се осъществява в активната лента.

Започва поетапен ремонт на 40 км на пътя между Пазарджик и Костенец. Първоначално строителите ще работят на 10 км между Варвара и Септември като пътят ще бъде напълно затворен. Ако сроковете бъдат спазени, колите ще преминават по нов асфалт през юни.

Пътят под Балкана между Твърдица и Елена е затворен заради ремонт на мост, а движението е пренасочено през Прохода на Републиката.

Скална маса се свлече в участък на пътя между Михалково и Кричим късно снощи. Само за последните две седмици на мястото е имало поне две такива свличания, показва проверка на екип на bTV. Тази сутрин движението в участъка е възстановено.

Настилките са предимно мокри или частично заледени по усойните места, обработени и проходими.