Пътната обстановка в Родопите след падналия сняг постепенно се  нормализира. Все още обаче има села без ток. Пунктът „Маказа“ за Гърция също е без електричество.

Всички пътища в Кърджалийска област са проходими при зимни условия.  Няма въведени  ограничения и забрани  за движение на тежкотоварни автомобили. Над 50 снегопочистващи машини са на  терен от сутринта. Приоритетно се работи по разчистване на пътищата до  селата.

Снимка: btvnovinite.bg

От село Бойно тръгва пътят за Ардино. Пътната отсечка е проблемна, винаги когато има сняг. Няколко снегорина работят на пътя от сутринта и е почистено почти до асфалт. Пътят Хасково – Кърджали също е в много добро състояние.

Температурите са около 0 градуса и не е заледено, но остава рискът за шофьорите при движение в зимни условия.

Областният управител на Кърджалийска област Даниел Делчев съобщи, че пътищата в областта са без ограничения за движение.

Снимка: btvnovinite.bg

„Почти над 50 машини продължават да работят и над 100 тона сол и 50 тона пясък са хвърлени снощи. Днес ще бъде изчистена цялата пътна мрежа около селата“, увери той.

Село Девисилово и махалите около него все още са без ток, но се работи за отстраняване на повредата. Още около 10 села в цялата област са без ток, посочи още областният управител.

Най- проблемни са тези в Крумовград и Кирково, като дори и „Маказа“ е без ток, но работят на агрегат и няма проблем за преминаващите към Гърция, обясни Даниел Делчев.