Институции извършват оглед на участъка на АМ “Тракия”, в който преди два дни тир навлезе в насрещното движение и блъсна 5 идващи автомобила. 

В резултат на удара загинаха 5 души, а други 6 бяха настанени в болница. С опасност за живота е 3-годишно дете, което е в “Пирогов”. Другите бяха изписани. 

И днес движението в изпреварщавата лента в посока София е ограничено. В момента се прибират частите от старата мантиела, като предстои нейната подмяна.

Пътният експерт диана Русинова обясни пред камерата на bTV, че след извършена оглед на парчетата от мантинелата е констатирано, че материалът е силно корозирал. 

Според нея в цял свят има еластични ограждения, които издържат на подобни удари. Тя уточни, че съвременните системи до такава степен са напреднали, че не би следвало да се стигне до такъв инцидент.

По думите ѝ е важно да се уточни до каква степен този елемент от пътната обстановка е довел до трагичния инцидент.

А един от очевидците на пътния инцидент - Михаил Загорски , разказа за “Тази сутрин”, че около 1 км преди мястото, приятелката му забелязва, че в далечината има дим, а автомобилите са с пуснати аварийни светлини. Когато приближава, вижда обърнатия тир и няколко смазани автомобила. 

По думите му спрелите коли са реагирали адекватно и всеки е питал с какво може да помогне. Имало е и хора, които са се включили в гасенето на пожара.