Електрически стълб по средата на улица в Арбанаси. Инфраструктурното решение предизвика остри реакции и комични коментари.

Стълбът от години се извисява на улица "Панорамна" в селището, но асфалтирането на пътя го направи в пъти по-забележим и предизвика двусмислени реакции сред преминаващите.

Отсечката от улицата се оказва частна.

"Моите намерения бяха да направя около 200 м пътна връзка между съществуващия път, който влиза в селото, и общинския път, който свършва там някъде и това ми коства доста усилия, а пък стълбът остана тук, защото така е по уличната регулация", обясни собственикът Красен Маслянков.

Снимка: btvnovinite.bg

Разрешителното за изграждане на път е издадено през май 2018 г. от Община Велико Търново. По проект обаче в средата на улицата стълб няма. Има и още изисквания.

Снимка: btvnovinite.bg

"Това е 20 киловолта, което има изисквания да бъде настрани от сгради, от пешеходни зони, за да няма някакви неща в бъдеще да се случат неприятности", обясни кметът на Арбанаси Тошко Кръстев.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината увериха, че пътят ще бъде пуснат в експлоатация, едва след като съоръжението бъде преместено. Дотогава минаването по улицата е въпрос на личен избор, предвид поставените вече указателни табели.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!