Път в Русенско пропадна само три месеца след ремонта му. Отсечката между село Ценово и Свищов, която е част от републиканската мрежа, е в окаяно състояние.

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорите се чудят как да избегнат огромните пукнатини, които създават опасност от инциденти. След проверка на място, водачите потвърдиха, че по пътя преминават тежкотоварни камиони, а най-вероятно пластът асфалт е много тънък.

От Община Ценово обясниха, че нямат право да се намесят, нито да използват бюджет, тъй като шосето не е под техен контрол. Според зам.-кметът Цветомир Петров Пътната агенция е сигнализирана и следва да бъде отстранен проблема.

Жители сигнализираха и за опасни пукнатини по завоите, които създават предпоставки за ПТП.

Снимка: btvnovinite.bg

Новият асфалт е с дебелина около 1 сантиметър. Някои смятат, че причина за пропадането са некачествени материали, неправилна обработка и полагане на пътна настилка.

Местните се опасяват, че дупките могат да станат по-големи през зимния сезон.

От община Ценово са информирали Агенция „Пътна инфраструктура”, тъй като става дума за републикански път. Той  свързва Бяла и Свищов и се ползва от тежкотоварни камиони. Според специалисти, именно тировете са компрометирали новия асфалт в горещите летни месеци.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно от фирмата изпълнител са обещали да отстранят дефектите в най-кратък срок, тъй като пътят е в гаранция след направения ремонт.