Номинацията на българската актриса Мария Бакалова за „Оскар“ развълнува учителят ѝ Симеон Димитров, режисьор и първи неин преподавател по актьорско майсторство, както и бившият директор на музикалното училище Юлия Ненова, където тя се е обучавала.

„За мен е радост, че Мария представя нацията и българската театрална школа, българския талантлив човек. Няма да коментирам филма, към който имам задръжки, но това, което видях, два пъти го гледах, възхищавам се на актьорското майсторство на това момиче“, заяви Симеон Димитров.

Режисьорът отбеляза, че ролята ѝ е много богата драматургически.

"Тръгва от едно идиотче и стига до една цивилизована дама и тази голяма психологическа амплитуда тя я защитава изключително професионално“, смята той.

Снимка: btvnovinite.bg

Димитров защити Мария Бакалова от критиките, че е приела тази роля и посочи, че една прохождаща актриса не може да си позволи лукса да избира своите превъплъщения.

„Талантливият човек трябва да бъде обруган“, заяви режисьорът по повод на негативните изказвания за неговата ученичка.

По думите му Мария Бакалова е започнала често да му се обажда и да го кани на свои представления, когато е била във втори курс в НАТФИЗ и е влязла в конфликт с нейния преподавател там.

"Добре е, че тя е съхранила метода на преживяването, който е подходящ за кино, а не метода на показването, на който са я учили в НАТФИЗ“, смята Димитров.

Снимка: btvnovinite.bg

„Мария от малка правеше впечатление с живото присъствие с каквото и да се занимава“, заяви Юлия Ненова и отбеляза, че възпитаничката ѝ се е обучавала и за инструменталист, вокалист и артист.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!